Kazakistan Konsolosluğu

Kazakistan Konsolosluğu

Kazakistan Başkonsolosluğu, Kazakistan Büyükelçiliği ve Kazakistan Fahri Konsoloslukların çalışmalarına, görev bölgelerine, çalışma saatlerine, tatil günlerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca Kazakistan vize başvuruları, Kazakistan vize işlemleri, Kazakistan vize randevu işlemleri, Kazakistan vizesi için istenen evrakları ve Kazakistan Konsoloslukları hakkında güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kazakistan vizesi ile ilgili her türlü bilgiye Kazakistan vizesi başlığından ulaşabilirsiniz. Kazakistan vize başvurusu için istenen evraklara; yapacağınız Kazakistan seyahatinin amacına göre sayfamızdan öğrenebilirsiniz.Kazakistan’a seyahat edecek olan TC vatandaşları, Kazakistan Konsolosluğu vize rejim uygulaması kapsamında; Umuma mahsus pasaport sahipleri vizeye tabidir. Yeşil Pasaport ve diplomatik pasaport sahipleri ise Kazakistan vizesinden muaftır.

Kazakistan Seyahat planı olan TC vatandaşları, Bu siteyi gezerek Kazakistan Konsolosluğu ve Kazakistan vizesi hakkında güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu sitede Kazakistan Konsolosluğu hakkında, Kazakistan vizesi hakkında son güncellemeleri takip edebilir, Kazakistan vize uygulaması ile olan yeni haberlerden anında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kazakistan ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki Konsolosluk bağları 1992 yılında diplomatik ilişkilerin ilerlemesiyle şekillenmiştir. Konsolosluk faaliyetler Kazakistan ile Türkiye arasında siyasi, ticari, ekonomik, eğitim, bilimsel alanlarda ilişkilerin ilerlemesini sağlamıştır.  Şu anda yürürlükte olan Kazakistan ve Türkiye arasında imzalanan anlaşmanın karşılıklık ilkesine göre 30 gün süre ile her iki vatandaşları da vize prosedüründen muaf tutulmuşlardır.

Kazakistan’ı ziyaret eden T.C. vatandaşlarının pasaportlarının geçerliliği en az 6 ay olmalıdır. T.C. vatandaşının konaklama sebebi Kazakistan’da bir aydan fazla konaklamayı gerektiriyorsa Kazakistan vize prosedürünü tamamlamalıdırlar. Uluslararası diplomatik kurumlar ve resmi makamlara mensup olan bireyler Kazakistan Dışişleri Bakanlığının Konsolosluk Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunarak davetiye hazırlamaları gerekecektir. Kazakistan’a seyahat edecek olan T.C. vatandaşları ziyaret edecek olan tüzel ya da gerçek kişilerle iletişim kurarak bir davet mektubu almaları gerekecektir. Söz konusu davetiyede kişi talep ettiği vize türünü, süresini, giriş ve çıkış sayısını belirlemelidir. Davet eden taraf dilekçe ile Kazakistan Dışişleri Bakanlığına ya da anılan Bakanlığın Almatı temsilciliği Konsolosluk Genel Müdürlüğüne müracaatta bulunması gerekmektedir.

Kazakistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nedir?

Kazakistan Dışişleri Bakanlığının kaşeli davet yazısı

Kişinin dönüş tarihinden sonra pasaportun en az 6 geçerliliği bulunmalıdır.

3x4 adet fotoğraf

Başvuruda bulunan kişinin Kazakistan vize başvuru formunu eksiksiz doldurması gerekmektedir.

Kazakistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Kazakistan vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama olarak 1 haftadır. 

Kazakistan Konsolosluğu