Kazakistan Ankara Büyükelçiliği
Adres: Oran, Kılıç Ali Sk. No:6, 06450 Çankaya/Ankara
Çalışma saatleri:
Pazartesi: 09:00–12:00
Salı: 09:00–12:00
Perşembe: 09:00–12:00
Cuma: 09:00–12:00
Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği İletişim Bilgileri Nedir?
Telefon +90 312 491 91 00
Faks +90 312 491 44 55
ankara@mfa.kz
Protokol/ÖKM : 491 91 00 / 103
Siyaset: 491 91 00 / 101
Ticari ve Ekonomik işler : 491 91 00 / 135
Konsolosluk işleri : 491 91 00 / 137
Basın: 491 91 00 / 136
Eğitim ve kültürel İşler: 491 91 00 / 129
Kazakistan Ankara Büyükelçiliği Ulaşımı Nasıl Sağlanır?
Kazakistan Büyükelçiliği Ankara ilinin Oran bölgesinde yer almaktadır.Ankara şehir merkezinden Oran güzergâhına hareket eden otobüsler aracılığı ile Kazakistan Ankara Büyükelçiliği’ne ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır.
Kazakistan Ankara Büyükelçiliği 2021 Resmi Tatil Günleri Nedir?
Kazakistan Büyükelçiliği Ankara, Kazakistan Devleti’nin resmi tatillerinin dışında Türkiye Cumhuriyeti Devleti resmi tatillerinde de hizmet vermemektedir. Kazakistan vize işlemleri ve Kazakistan konsolosluk işlemleri için müracat yapmak isteyen kişilerin bu tarihlere göre seyahatlerini veya işlemlerini organize etmelerinde fayda bulunmaktadır.
|
Kazakistan Büyükelçiliği Vize Başvurusu
Kazakistan’a seyahat etmek isteyen kişiler, ülkeye gerçekleştirecekleri seyahatin amacına göre: Kazakistan Diplomatik Vize, Kazakistan Hizmet Vizesi, Kazakistan Kısa Süreli İş Vizesi, Kazakistan Ticari Vizesi, Kazakistan Turist Vizesi, Kazakistan Yatırımcı Vizesi, Kazakistan Transit Vizesi dahil tüm vize kategorileri İçin Kazakistan Ankara Büyükelçiliği’ne vize başvurusunda bulunabilirler.
Kazakistan Konsolosluğu Vize Başvuru Formu
Kazakistan Vize Başvuru Formu eksiksiz ve doğru olarak cevaplanması sırasında gerçekleştirilecek seyahate uygun kategorideki vize başvurusu için gerekli olan evraklarla beyan edilen bilgilerin, formdaki verilen yanıtları destekleme şartı yerine getirmelidir. Kazakistan vize başvuru formu okunaklı, büyük harflerle doldurulup imzalanarak, işlem sonlandırılmalıdır. Kazakistan Vize Başvuru Formu için tıklayınız
Kazakistan Büyükelçilik Vize Dilekçe Örnekleri
Kazakistan Ankara Büyükelçiliği'ne yapılan vize başvurularında ülkeye yapılacak seyahatin amacının ve şartlarının ifade edildiği vize talep dilekçesi ibraz edilmelidir. Kazakistan Büyükelçiliği'ne hitaben, antetli kağıda, seyahatin amacı, seyahat tarihleri, seyahatin masraflarının nasıl karşılanacağı ve vize süresinin bitiminde ülkeden ayrılma taahhüdü içeriğinde belirtilmelidir.
Kazakistan Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışan ise; başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, Kazakistan Büyükelçiliği'ne hitaben yazılmış, antetli kağıda; - başvuru sahibinin görevi, maaş bilgisi, izinli olduğu seyahat tarihleri, seyahatin kim tarafından finanse edildiği ve görevine tekrar geri döneceği taahhüdünü içeren bir izin dilekçesi, imzalı ve kaşeli olarak hazırlanmalıdır.
Kazakistan Vize başvurusunda bulunan kişi Şirket Sahibi ise; Kazakistan Büyükelçiliği'ne hitaben, şirketinin antetli kağıdına, ticari faaliyeti, seyahat planı, amacı ve şirket pozisyonunu anlatan bir dilekçe olmalıdır.
Kazakistan Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışmıyor ise; başvuru sahibine seyahat masrafları için 1. dereceden sponsor olan akrabası tarafından, seyahat planının detaylarını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı Kazakistan Vize Talep Dilekçesi hazırlanmalıdır. Ayrıca, sponsor kişinin mali ve mesleki durumunu belgeleyen evraklarla birlikte sunulmalıdır.
Kazakistan Büyükelçiliği Konsolosluk İşlemleri Nedir?
Bekarlık Belgesi İşlemi:
Kazakistan Ankara Büyükelçiliği aynı zamanda Türkiye’de ikamet eden Kazakistan vatandaşlarının konsolosluk işlemleri konusunda da çalışmalar yürütmektedir.
Kazak vatandaşların Türk ile evlilikleri öncesinde yasalara göre Bekârlık Belgesi gerekmektedir. Kazakistan vatandaşları için gerekli olan bu belge, Kazakistan Ankara Büyükelçiliği tarafından Türkçe olarak düzenlenmektedir.
Bekârlık Belgesi Düzenlenebilmesi için Gereken Evraklar:
- Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’ne hitaben dilekçe (Formdaki dilekçe).
- Kazakistan pasaportu ve/veya Nüfus Cüzdanı’nın aslı ile fotokopisi.
- Evlenilecek kişinin pasaportu ve/veya Nüfus Cüzdanı’nın aslı ile fotokopisi.
- Kazakistan’da adresinin kayıtlı olduğu bölgeye ait Medeni Hal ve Nüfus Kayıtları Şubesi’nden (АХАЖ/ ЗАГС) alınması gereken “evli olmadığına dair” belge.
- Boşanmış ise; Boşanma Belgesi aslı ve fotokopisi.
- Dul ise; Evlilik Cüzdanı ve eşinin Vefat Belgesi aslı ve fotokopisi.
- Halka Hizmet Merkezi’nden alınmış (ХҚКО/ ЦОН) Adres Belgesi.
- Birinci Kredi Merkezi’nden (Бірінші несие орталығы/ Первое кредитное бюро) alınmış Kredi Tarihçesi Belgesi (Несие тарихы анықтамасы/ Справка Кредитная история). Bu belge, Halka Hizmet Merkezi’nden (ХҚКО/ ЦОН) temin edilir.
- Savcılık Sicil Kaydı.
- Kazak vatandaşının ebeveynlerinin bu evliliğe rızası olduğuna dair noter onaylı izin belgesi
- Belgenin düzenlenme süresi: 2 gündür.
NOT: Belgenin, T.C. Evlendirme Dairesince kabul edilebilmesi için belgedeki Konsolosluk mührü ile Konsolosluk yetkilisi imzasının ilgili Türk makamlarınca tasdik edilmesi gerekmektedir: Şayet belge; Kazakistan Ankara Büyükelçiliği’nce verilmiş ise T.C. Dışişleri Bakanlığı; Kazakistan İstanbul Baş Konsolosluğu’nca verilmiş ise İstanbul Valiliği; Kazakistan Antalya Konsolosluğu’nca verilmiş ise Antalya Valiliği tarafından tasdik edilmelidir.
Doğum Konulu Şahitlik Belgesi İşlemi
Doğum Konulu Şahitlik Belgesi Düzenlenebilmesi için Gereken Evraklar:
- Çocuk için doğum konulu şahitlik belgelendirmesi için talep dilekçesi (doğumundan 2 ay sonra, çocuğun ana-babası tarafından yazılmış olmalı).
- Doğumhane tutanağı aslı ve fotokopisi. (Kazakça veya Rusça tercümesi)
- Ebeveynlerin pasaportları asılları ve fotokopileri.
- Evlilik cüzdanının aslı ile fotokopisi. (Kazakça veya Rusça tercümesi)
- Ebeveynlerin T.C. İkamet Tezkeresi aslı ve fotokopisi (Kazakça veya Rusça tercümesi).
- Çocuğun ebeveynlerinden biri yabancı ülke vatandaşı ise, çocuğun o ülke vatandaşı olmadığına dair belge (Örneğin; T.C. İl Nüfus Müdürlüğü’nden alınan Nüfus Kayıt Örneği’dir).
- Çocuğun ebeveynlerinden biri yabancı ülke vatandaşı ise, çocuğun Kazakistan Cumhuriyeti vatandaşlığını alması için noter onaylı izin (Muvafakatname).
- Çocuğun ebeveynleri 2 aylık süreyi geçirdikten sonra dilekçeyi verirse;
- Çocuğun sağlık raporunun aslı ve fotokopisi (Kazakça veya Rusça tercümesi).
- Çocuğun başka ülkenin vatandaşı olmadığını beyan eden belge ( T.C. İl Nüfus Müdürlüğü’nden alınan Adres Beyan Formu - Form:A tutanağı)
Doğum konulu şahitlik belge düzenlenme süresi :7 gündür.
Pasaport İşlemleri
Kazak vatandaşlarının Türkiye’yi ziyaretleri sırasında pasaport kayıp/ çalıntı durumu oluşması halinde, Kazakistan Ankara Büyükelçiliği’ne dilekçe ile başvuru yapabilirler. Ayrıca, Kazakistan Cumhuriyeti’ne dönüş için belge almaları gerektiği hatırlatılır.
Kazakistan’a Dönüş Belgesi Düzenlenebilmesi için Gereken Evraklar:
- Kazakistan Cumhuriyeti’ne dönüş belgesi talep dilekçesi (Kazakistan Büyükelçiliği’ne hitaben, pasaport kayıp/çalıntı sebebi belirtilmeli).
- Anket Formu (Kazakistan Büyükelçiliği’nden verilir)
- Kazakistan Cumhuriyeti vatandaşının Kimlik Belgesi aslı veya fotokopisi.
- Kayıp / Çalıntı Karakol Tutanağı
- 2 adet 3х4 fotoğraf.
Belge düzenlenme süresi: 1 gündür.